Hva er EHF-faktura?

Elektronisk handelsformat (EHF) er et dataformat for elektronisk utveksling av handelsdokumenter i Norge.

Lurer du på hva EHF-faktura er? 

Elektronisk handelsformat (EHF) er et dataformat for elektronisk utveksling av handelsdokumenter i Norge. I det ligger at muligheten til å sende fakturaer fra et fakturasystem og direkte inn i mottakers regnskapssystem. Men andre ord må både avsender og mottaker begge være brukere av et regnskapsprogram for å kunne sende og motta EHF-faktura. Alle statlige og kommunale organisasjoner, og stadig flere virksomheter, krever i dag faktura i EHF.

Det er kanskje lett å forveksle EHF-faktura med eFaktura, men det er altså ikke det samme. eFaktura sendes til nettbanken, mens EHF-faktura sendes til et regnskapsprogram.

Målet med innføring av EHF er økonomiske og miljømessige besparelser, samtidig som at standardisering og elektronisk behandling skal gjøre behandlingen av fakturaer og kreditnotaer raskere og mer pålitelig.


Hvordan vet du om kundene din kan motta EHF-faktura?

Alle bedrifter som kan sende og motta EHF-faktura er registeret i ELMA-registeret. Pr. 22.10.2020 var det i henhold til Anskaffelser.no hele 174.343 virksomheter registrert. Du kan søke i hele mottakerdatabasen her: Registrerte mottakere av EHF-fakturaer i ELMA.


Matrix faktura

Inkludert i våre abonnement er det tre stk EHF-faktura pr. måned. Ønsker du å sende flere enn det kan du enkelt bestille klippekort direkte fra programme Du kan lese mer om Matrix EHF-faktura her: EHF

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mva-satsen er endret, hva må jeg passe på?

Når en merverdiavgiftssats øker eller reduseres så vil det føre til at du må være bevisst både på fakturering, kassehåndtering og bokføringen av kostnader i regnskapet.

Ferie og fravær i lønnssystem

Ferie – rettigheter og plikter

Ansattes ferierett er arbeidsgivers ferieplikt. Denne artikkelen handler om lover og regler knyttet til ferie generelt.