Skip to content

Matrix Lønn programoppdateringer 2020

Her får du fortløpende nyeste informasjon om programoppdateringer av Matrix Lønn. Hvis du har spørsmål eller utfordringer, så kan du se her en oversikt over diverse artikler fra hjelpesenteret angående Matrix Lønn versjon 2020.

Vår supporttelefon 33501870 er åpen kl 09-15 mandag til fredag. Ved programoppdateringer kan det påregnes ventetid. Vi har åpnet for gratis timebestillinger med våre hyggelige supportmedarbeidere via vår online timebestilling. Bestill tjenesten "Lønnssupport - 15 minutter - gratis" her.

Dersom du ikke har abonnement på Matrix Lønn, og heller ikke ønsker å teste det ut, så skal du ikke installere dette programmet.

Er du usikker på om du har siste versjon?Slik kan du sjekke.

Helt unntaksvis kan du laste ned bare programfilen. Endre filnavn etter nedlasting til Matrix Lønn.exe og legg denne i programmappen og erstatt eksisterende fil. NB: For å gjøre dette må du vite hva du gjør! Ingen andre programkomponenter oppdateres, og det kan oppstå feil.

Versjonslogg

2020.2.4 (16.01.2020 kl 21:42)

Denne versjonen inneholder følgende endringer:

  • Rettet en feil fra betaversjon 2020.2.2 av 16.01.2020, som kunne føre til at brukere mistet fjoråret ved funksjonen Nytt kalenderår.
  • Ytterligere tilpasninger av skattekort, slik at tilleggsfunksjonene for regnskapskontor igjen er aktivert.
  • Rettet feil som gjorde at A-melding kunne bli sendt inn på et annet firma til Altinn.
  • Har lagt til ny funksjonalitet i installasjonspakken, slik at fra neste oppdatering etter denne vil det ikke være behov for å gjøre en avinstallasjon før man installerer oppdateringen.
  • Kalender for 2020 er oppdatert.

 

Support

Vi svarer absolutt alt vi klarer av telefoner og e-post. Men vi ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager. Sjekk gjerne på hjelp.matrix.no, der ligger en lang rekke veiledninger, spørsmål og svar. Vi har diverse saker for versjon 2020 under en egen tag, se her.

Om du trenger vår hjelp, så svarer vi supporttelefoner fra klokka 09-15. Vi forsøker å svare supporthenvendelser så langt vi har kapasitet, men ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager.

 

A-melding innsending

Det har nylig skjedd en innstramming på Altinn. Frem til nå har vi sendt inn ameldinger med periodeangivelsen for eksempel 2019-1 for januar og 2019-12 for desember. Nå krever Altinn at måned skal oppgis med to siffer, altså skal januar angis med 2020-01. Dette arbeider vi med å endre, slik at a-meldingene kan sendes inn som normalt.

Du kan sende inn A-meldinger for oktober, november og desember som vanlig. Derimot for januar til september, må a-melding sendes inn "usignert", det vil si at du må fjerne haken ved "Sendes til arkiv". Deretter kan du gå inn i Altinn.no og gå til skjemautfylling på meldingen som da ligger i innboksen under overskriften "Under arbeid". Fullfør ved til slutt å trykke på "Send inn".

 

A-melding tilbakemelding

Systemet for SMS-passord måtte omlegges, og som en følge av dette er det ikke mulig å hente A-melding tilbakemelding for øyeblikket. Programmeringsteamet jobber på spreng for å løse dette. I mellomtiden anbefaler vi deg å gå til Altinn, laste ned/pakke ut A-melding tilbakemelding og lese xml-filen i Internet explorer. Filen inneholder eventuelle feilmeldinger fra Altinn, og du finner der kontonummer og kid-nummer for innbetalinger. Og stay tuned på denne versjonsloggen - vi kommer med ny versjon så snart vi har noe klart.

 

***

Betaversjon 2020.2.2 (16.01.2020 kl 06:35)

Melding fra Matrix supportteam 16.01.2020 kl 07:50:

Programmerer har nå laget en versjon som er under testing. Import av skattekort fungerer fint. Innsending av A-melding fungerer, men man må sende inn uten å signere (altså fjerne haken ved "Sendes til arkiv"). Dette jobber programmerer fortsatt med. For månedene 10, 11 og 12 kan derimot A-meldingen sendes inn ferdig signert. A-melding tilbakemelding er dessverre fortsatt ikke mulig å gjøre i ditt Matrix Lønn. Men vi skal snarest legge til en knapp "Les inn lokal fil", slik at du kan laste ned tilbakemeldingen fra Altinn, pakke ut (unzippe) og lese inn filen fra den lokale xml-filen.

Om du trenger vår hjelp, så svarer vi supporttelefoner fra klokka 09-15. Vi forsøker å svare supporthenvendelser så langt vi har kapasitet, men ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager.

Matrix Lønn versjon 2020.2.2 (11.01.2020 kl 07:28)

Brukere får en "linje 470-feil" ved oppdatering av logg i forbindelse med import av skattekort. Vi jobber med saken og legger ut en versjon så snart som mulig. Vi anbefaler deg å oppdatere skattekortene ved å lese inn lokal xml-fil. Her er veiledning for å hente inn skattekortfilen manuelt. Om du ikke får dette til, så kan du bestille lønnssupport 15 minutter gratis her. Da ringer en av våre medarbeidere deg på det avtalte tidspunktet og fjernstyrer din datamaskin for å gjennomføre henting av skattekort og import av dette.

Vi har lagt til en funksjon for å kun hente ned skattekort fra Altinn, slik at importen kan gjøres senere i Matrix Lønn.

Fortsatt er ikke A-meldinger på plass, men det jobbes kontinuerlig for å få dette på plass.

Har du opplevd at det tar en evighet å søke etter filer eller mapper i Windows utforsker? Under Hjelp er lagt til valget "Everything". Dette er et smart og lite program som gjør det denne jobben svært raskt.

Ved "nytt år-funksjonen" lages nå kopi av databasen som en backup i tilfelle noe galt skjer ved årsskiftet.

Vi jobber videre med funksjonene for A-melding og skattekort. Om du ønsker vår bistand, gå til matrix.1time og bestill tjenesten Lønnssupport gratis 15 minutter. Da får vi tatt en prat om det skulle trengs. Vi kan da bistå innsending av a-meldinger og henting av skattekort via fjernstyring.

Matrix Lønn versjon 2020.2.1 (07.01.2020 kl 12:10)

I dag har vi lagt ut en forbedret versjon av Matrix Lønn versjon 2020.2.1. Denne versjonen fungerer å kjøre lønn på i 2020. Men import av skattekort og sending av A-meldinger fungerer ikke her - vi lanserer snart en ny oppdatering. Feilmelding "Syntax error 136" er fjernet, og noen kunder kom ikke inn på meny for bestilling og henting av skattekort. Dette er også fikset.

 

Matrix versjon 2020.1.0 (14.12.2019)

De største endringene i denne versjonen av programmet, er:

  • Lisenskontrollen er modernisert og gjøres nå fra Matrix sine servere, ikke Hogia.
  • Programmet er åpnet for å kunne foreta årsskifte til 2020. Det er ikke lenger noen begrensninger på hvilke år du kan gjøre årsskifte for.
  • Versjonskontroll er nå lagt inn. Det betyr at programmet vil varsle deg når det foreligger en viktig programoppdatering. Du kan selv sjekke for mindre programoppdateringer på denne siden du nå er inne på, men altså vil de større versjonsendringene bli varslet når du starter Matrix Lønn.
  • Diverse feil er rettet. Hvis du oppdager feil i programvaren som ikke tidligere er rapportert til oss, så setter vi stor pris på en detaljert beskrivelse av feilen.
  • Import av skattekort arbeides med.