Hopp til innhold

Matrix Lønn programoppdateringer 2020

Her får du fortløpende nyeste informasjon om programoppdateringer av Matrix Lønn. Hvis du har spørsmål eller utfordringer, så kan du se her en oversikt over diverse artikler fra hjelpesenteret angående Matrix Lønn versjon 2020.

Vår supporttelefon 33501870 er åpen kl 09-15 mandag til fredag. Ved programoppdateringer kan det påregnes ventetid. Vi har åpnet for gratis timebestillinger med våre hyggelige supportmedarbeidere via vår online timebestilling. Bestill tjenesten "Lønnssupport - 15 minutter - gratis" her.

Dersom du ikke har abonnement på Matrix Lønn, og heller ikke ønsker å teste det ut, så skal du ikke installere dette programmet.

Er du usikker på om du har siste versjon? Slik kan du sjekke.

Versjonslogg

2020.2.40 (07.05.2020)

Vi har for tiden et ekstremt fokus på retting av feil som oppstår i Matrix Lønn. I den siste tiden har vi lagt ut nye oppdateringer flere ganger i uken, hvor stadig nye rettinger er gjort. Vi er svært tilfredse med resultatet av dette arbeidet, og brukerne opplever nå med disse nye versjonene at alle vesentlige funksjoner fungerer bra. Men vi vil at det skal fungere mer enn bra, så vi implementerer stadig nye, små forbedringer også. Det arbeides med å få inn utvidede funksjoner knyttet til rapportering av permitteringer og permisjoner, noe som har blitt aktualisert i disse koronatider. Disse nye funksjonene for permittering vil vi presentere i en ny versjon snart. Foruten feilrettinger, så har vi siden versjon 2020.2.34 gjort endringene nedenfor.

Siden versjon 2020.2.34 er dette gjort:

 • Arkiverte tilbakemeldinger på A-melding fungerer.
 • Rettet/fjernet diverse feilmeldinger.

2020.2.34 (21.04.2020)

Siden versjon 2020.2.31 er blant annet dette gjort:

 • A-melding tilbakemelding fungerer også for lisens regnskapskontor. Dog fungerer ikke A-melding tilbakemelding for arkiverte meldinger ennå.
 • Vi jobber med permitteringsmodul hvor man kan ha fritt antall permitteringer og permisjoner. Dette er IKKE implementert ferdig ennå.

2020.2.31 (15.04.2020)

Siden versjon 2020.2.30 er blant annet dette gjort:

 • Fikset feil slik at nå kan skattekort hentes fra Altinn.
 • Fikset feil slik at nå kan A-melding tilbakemelding hentes fra Altinn.
 • Fjernet diverse små feilmeldinger som var uten betydning for bruker.

2020.2.30 (08.04.2020)

Siden versjon 2020.2.21 er blant annet dette gjort:

 • Ytterligere justeringer ved innsending A-melding
 • Lisensendringer kan sjekkes momentant under Hjelp | Oppdater Lisensnøkkel
 • Lagt inn feil- og statistikkrapportering til Matrix, noe som setter oss i stand til å løse utfordringer og prioritere utviklingsbehovene rett.
 • Rettet feil som gjorde det vanskelig å opprette nye klienter
 • Utviklet betydelig bedre og mer presise tilbakemeldinger hvis noe feiler ved innsendinger til Altinn.
 • Mulighet for at regnskapsbyråklienter for hver klient kan velge mellom regnskapsbyråets fagsystem-id og klientens fagsystem-id.
 • Diverse tekstbokser og infofelt er oppdatert med bedre språk.
 • I denne versjonen fikses også en databasefeil knyttet til Altinn-innstillingene m.v.

2020.2.21 (11.03.2020)

Tabelltrekk ved lønninger over maksbeløp for tabellene trekker nå riktig skattetrekk. Kvitteringsmelding ved import av skattekort vises. Fjernet feilmelding som enkelte brukere fikk under oppstart av en klient.

2020.2.20 (09.03.2020)

Nå kan du skrive ut to-månedersrapport for forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift med riktige KID-numre, selv om A-melding tilbakemelding ikke er hentet inn. Gå til Arkiv | Firmaopplysninger, kontonummer og legg inn din kommunekasserers kontonummer først. Alle programfilene er fra denne versjonen signert for å unngå problemer med antivirusprogrammer.

Med denne versjonen trenger du ikke lenger avinstallere programmet før du kan installere nytt.

 

2020.2.15 (03.03.2020)

Rettet en feil ved beregning av forskuddstrekk. Rettet også installasjonspakken slik at dette skal være siste gang man trenger å avinstallere program manuelt før man installerer ny versjon.

2020.2.13 (28.02.2020 kl 14:37)

I denne versjonen har vi lagt om metoden for å beregne skattetrekk. Og nå ser det ut til at alle skattekortberegninger gjøres helt riktig. Om du likevel oppdager avvik, ønsker vi svært gjerne tilbakemelding fra deg. Omleggingen gjør at neste år vil dette være på plass svært raskt.

Det er dessverre fortsatt utfordringer som gjør at Altinn-integrasjonen i en del ganger ikke fungerer skikkelig. Det er altså noen som ikke får sendt A-melding, mens de fleste ikke får hentet tilbakemeldingene på A-meldingen. Her finner du alternative metoder for å sende og lese tilbakemeldingene på A-melding. Det jobbes med å få A-melding tilbakemelding, og så snart vi er i mål med A-meldingen vil vi legge ut ny versjon igjen. Vi har likevel valgt å legge ut denne versjonen (ettersom mange brukere med rette har etterlyst ny versjon med riktig beregning av tabelltrekk).

Vi har hatt en periode nå i 2020 hvor til tider supporttjenesten har har svært mye pågang. Dermed har dessverre ventetiden på support være uforholdsmessig lang, noe som vi beklager og er veldig lei oss for. Det har ordnet seg nå, så ikke nøl med å ringe oss eller sende e-post hvis du lurer på eller trenger hjelp til noe.

Andre endringer:

 • Utbetalingsliste på fil i Telepay-formatet er endret, fordi enkelte banksystemer avviste remitteringsfilen. Vi har rettet siste linje til 80 tegn (mot 83 som ble benyttet før denne versjonen).

 

2020.2.10 (30.01.2020 kl 07:42)

Følgende feil er rettet:

 • Nå kan du sende inn A-meldinger også for 2020.
 • Mange tester viser nå at A-meldinger kan hentes. Men vi ser også at det fortsatt er utfordringer for regnskapsbyråmoduler, og dette jobber vi med.
 • Stort sett fungerer bestilling av skattekort og import av disse, men også her ser vi at enkelte har problemer fortsatt. Vi anbefaler da å lese veiledning om manuell import av skattekort på hjelp.matrix.no/matrix-lonn.
 • Vi fortsetter å jobbe med forbedringer, men vi håper at dette er til hjelp for mange. Mye jobbes med også fremover!

 

 

2020.2.4 (16.01.2020 kl 21:42)

Denne versjonen inneholder følgende endringer:

 • Rettet en feil fra betaversjon 2020.2.2 av 16.01.2020, som kunne føre til at brukere mistet fjoråret ved funksjonen Nytt kalenderår.
 • Ytterligere tilpasninger av skattekort, slik at tilleggsfunksjonene for regnskapskontor igjen er aktivert.
 • Rettet feil som gjorde at A-melding kunne bli sendt inn på et annet firma til Altinn.
 • Har lagt til ny funksjonalitet i installasjonspakken, slik at fra neste oppdatering etter denne vil det ikke være behov for å gjøre en avinstallasjon før man installerer oppdateringen.
 • Kalender for 2020 er oppdatert.

 

Support

Vi svarer absolutt alt vi klarer av telefoner og e-post. Men vi ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager. Sjekk gjerne på hjelp.matrix.no, der ligger en lang rekke veiledninger, spørsmål og svar. Vi har diverse saker for versjon 2020 under en egen tag, se her.

Om du trenger vår hjelp, så svarer vi supporttelefoner fra klokka 09-15. Vi forsøker å svare supporthenvendelser så langt vi har kapasitet, men ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager.

 

A-melding innsending

Det har nylig skjedd en innstramming på Altinn. Frem til nå har vi sendt inn ameldinger med periodeangivelsen for eksempel 2019-1 for januar og 2019-12 for desember. Nå krever Altinn at måned skal oppgis med to siffer, altså skal januar angis med 2020-01. Dette arbeider vi med å endre, slik at a-meldingene kan sendes inn som normalt.

Du kan sende inn A-meldinger for oktober, november og desember som vanlig. Derimot for januar til september, må a-melding sendes inn "usignert", det vil si at du må fjerne haken ved "Sendes til arkiv". Deretter kan du gå inn i Altinn.no og gå til skjemautfylling på meldingen som da ligger i innboksen under overskriften "Under arbeid". Fullfør ved til slutt å trykke på "Send inn".

 

A-melding tilbakemelding

Systemet for SMS-passord måtte omlegges, og som en følge av dette er det ikke mulig å hente A-melding tilbakemelding for øyeblikket. Programmeringsteamet jobber på spreng for å løse dette. I mellomtiden anbefaler vi deg å gå til Altinn, laste ned/pakke ut A-melding tilbakemelding og lese xml-filen i Internet explorer. Filen inneholder eventuelle feilmeldinger fra Altinn, og du finner der kontonummer og kid-nummer for innbetalinger. Og stay tuned på denne versjonsloggen - vi kommer med ny versjon så snart vi har noe klart.

 

 

Betaversjon 2020.2.2 (16.01.2020 kl 06:35)

Melding fra Matrix supportteam 16.01.2020 kl 07:50:

Programmerer har nå laget en versjon som er under testing. Import av skattekort fungerer fint. Innsending av A-melding fungerer, men man må sende inn uten å signere (altså fjerne haken ved "Sendes til arkiv"). Dette jobber programmerer fortsatt med. For månedene 10, 11 og 12 kan derimot A-meldingen sendes inn ferdig signert. A-melding tilbakemelding er dessverre fortsatt ikke mulig å gjøre i ditt Matrix Lønn. Men vi skal snarest legge til en knapp "Les inn lokal fil", slik at du kan laste ned tilbakemeldingen fra Altinn, pakke ut (unzippe) og lese inn filen fra den lokale xml-filen.

Om du trenger vår hjelp, så svarer vi supporttelefoner fra klokka 09-15. Vi forsøker å svare supporthenvendelser så langt vi har kapasitet, men ber om forståelse for at det kan være ventetid i disse dager.

Matrix Lønn versjon 2020.2.2 (11.01.2020 kl 07:28)

Brukere får en "linje 470-feil" ved oppdatering av logg i forbindelse med import av skattekort. Vi jobber med saken og legger ut en versjon så snart som mulig. Vi anbefaler deg å oppdatere skattekortene ved å lese inn lokal xml-fil. Her er veiledning for å hente inn skattekortfilen manuelt. Om du ikke får dette til, så kan du bestille lønnssupport 15 minutter gratis her. Da ringer en av våre medarbeidere deg på det avtalte tidspunktet og fjernstyrer din datamaskin for å gjennomføre henting av skattekort og import av dette.

Vi har lagt til en funksjon for å kun hente ned skattekort fra Altinn, slik at importen kan gjøres senere i Matrix Lønn.

Fortsatt er ikke A-meldinger på plass, men det jobbes kontinuerlig for å få dette på plass.

Har du opplevd at det tar en evighet å søke etter filer eller mapper i Windows utforsker? Under Hjelp er lagt til valget "Everything". Dette er et smart og lite program som gjør det denne jobben svært raskt.

Ved "nytt år-funksjonen" lages nå kopi av databasen som en backup i tilfelle noe galt skjer ved årsskiftet.

Vi jobber videre med funksjonene for A-melding og skattekort. Om du ønsker vår bistand, gå til matrix.1time og bestill tjenesten Lønnssupport gratis 15 minutter. Da får vi tatt en prat om det skulle trengs. Vi kan da bistå innsending av a-meldinger og henting av skattekort via fjernstyring.

Matrix Lønn versjon 2020.2.1 (07.01.2020 kl 12:10)

I dag har vi lagt ut en forbedret versjon av Matrix Lønn versjon 2020.2.1. Denne versjonen fungerer å kjøre lønn på i 2020. Men import av skattekort og sending av A-meldinger fungerer ikke her - vi lanserer snart en ny oppdatering. Feilmelding "Syntax error 136" er fjernet, og noen kunder kom ikke inn på meny for bestilling og henting av skattekort. Dette er også fikset.

 

Matrix versjon 2020.1.0 (14.12.2019)

De største endringene i denne versjonen av programmet, er:

 • Lisenskontrollen er modernisert og gjøres nå fra Matrix sine servere, ikke Hogia.
 • Programmet er åpnet for å kunne foreta årsskifte til 2020. Det er ikke lenger noen begrensninger på hvilke år du kan gjøre årsskifte for.
 • Versjonskontroll er nå lagt inn. Det betyr at programmet vil varsle deg når det foreligger en viktig programoppdatering. Du kan selv sjekke for mindre programoppdateringer på denne siden du nå er inne på, men altså vil de større versjonsendringene bli varslet når du starter Matrix Lønn.
 • Diverse feil er rettet. Hvis du oppdager feil i programvaren som ikke tidligere er rapportert til oss, så setter vi stor pris på en detaljert beskrivelse av feilen.
 • Import av skattekort arbeides med.