Computerworld

Matrix ØkonomiPC Worldsystem

24.10.2014

Computerworld testet Matrix Økonomisystem:

Pluss:

  • Rask og enkel
  • Lav pris
  • Billig vedlikehold
  • Brukervennlig

Minus:

  • Fortsatt litt gammeldags
  • Mangler funksjoner for web og mobil

Matrix Økonomisystem er i likhet med daTax, et tradisjonelt Windows-program. Programmet er lite, lett og portabelt. Selv om det kommer med et installasjonsprogram, er det ingen innstillinger i registeret eller DLL-er som må registreres. Du kan derfor bare ta med deg mappen med program og data på en minnepinne og kjøre det derifra. Du kan til og med ha det i DropBox-mappen din. Med litt samarbeid og disiplin kan du dermed dele arbeidet med andre over nettet. Matrix på en server går også helt fint.

Du kan uansett ikke jobbe mer enn en av gangen med regnskapet, og det kan være et problem hvis du vil vokse med Matrix. Matrix kan utvides til både flerklient og flerbruker, men du kan ikke jobbe mer enn en av gangen i hver klient. Ytterligere brukere får kun leserettigheter.

I bruk er Matrix enkelt og greit uten noen spesielle nyvinninger eller funksjoner. DSet er ingen store nyheter i år bortsett fra den vanlige listen med små kundeønsker. Matrix virker lydhøre overfor kundene sine, og brukerstøtten inkluderer også regnskapsfaglig hjelp. Det er det bare Matrix og Agro som har blant testdeltakerne.

Fjorårets store nyhet var utgående EHF-fakturaer. Matrix inkluderer tre gratis EHF-fakturaer i måneden. Hvis du driver alene, er det sikkert nok, og hvis du trenger flere, kan du kjøpe klippekort med priser fra fem til åtte kroner pr faktura. Matrix har et eget aksesspunkt som fungerer som en FTP-server. Matrix gir deg en konto med brukernavn og passord som du registrerer i Matrix, o gprogrammet benytter tjenesten automatisk. Deretter er det bare å krysse av på kundekortet for de som skal ha EHF.

Matrix er fleksibel nok til at du enkelt oppretter nye elementer i underregistrene mens du fakturerer eller bokfører. Vareregisteret er ganske omfattende, og i år har Matrix jobbet mye med nettbutikkmodulen som er godt integrert med vareregisteret. I tillegg til nettbutikk kan du også utvide med timeregistrering, booking og prosjektregnskap til rimelige priser.

Selv om Matrix produserer mva-oppgave og næringsoppgave 1, er det ingen integrasjon med Altinn. Du må derfor føre inn tallene manuelt. Matrix har en avtale med Mokastet Data som lar deg kjøpe en enklient-utgave av Total for 1950 kroner i året hvis du trenger et komplett årsoppgjør.

Matrix er godt egnet for mindre virksomheter og er enkelt å administrere. Selv på en gammel PC, fungerer Matrix raskt og greit, og du trenger ikke være på nett når du jobber. Vi savner mer moderne funksjoner, men Matrix har sin nisje for en stor mengde brukere. Samtidig er det ingen som slår Matrix på pris.

 

 

Publisert i Computerworld nr 40 24.10.2014 av Erik Andersen og Thore G. Andresen.

*) Teksten er i sin helhet hentet fra PC World. For ordens skyld ønsker Matrix å gjøre oppmerksom på at vedlikehold er obligatorisk.

Se tidligere tester:

PC World 2011

PC World 2012

Test av regnskapsprogram